Curriculum Vitae

<< Over Humphrey

Curriculum Vitae

Humphrey Bennett ( 1948) is tekenaar en geboren in Engeland. Hij woont en werkt al vele jaren in Nederland. Hij voltooide zijn opleiding aan the North-East London School of Arts bij Sir John Cass (tekentechniek).

Humphrey is bekend door zijn ballet en natuurtekeningen. Zijn opdrachtgevers zijn o.a. het Nationaal Ballet, Natuurmonumenten, de Bomenstichting en grote uitgevers. Sinds jaren tekent hij ook voor Scapino en het Nationaal Ballet. Het karakteristieke waarmee mens en natuur zich in houding en gebaar uitdrukken, zoekt Humphrey in lijn of contour op een overeenkomstige wijze op papier vast te leggen en tot uitdrukking te brengen. De snelheid van een beweging wordt vastgelegd in een enkele lijn. De verstilling in de natuur wordt gevangen in een minutieus weergegeven observatie.

Humphrey Bennett exposeert zijn werk regelmatig in binnen- en buitenland. In Nederland is zijn werk bij verscheidene galeries te zien alsmede in kasteel Groenenveld te Baarn, Kasteel Sypesteyn in Loosdracht, het Singer Museum in Laren en het Stedelijk Museum in Amsterdam. In Japan heeft Humphrey een solo tentoonstelling gehad. Zijn werk is aangekocht door verscheidene Nederlandse gemeenten en wordt door particulieren gewaardeerd en verzameld.

Hij is de tekendocent bij de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren en gewaardeerd lid van de kunstenaarsvereniging Laren/Blaricum. Hij geeft cursussen in binnen- en buitenland. Zijn atelier bevindt zich in Baarn waar hij ook woont.